Pomagamo vam pri zdravljenju neplodnosti

Zdravljenje neplodnosti pomeni odpravljanje vzroka če je to le mogoče. Lahko že z preiskavami diagosticiramo vzrok neplodnosti. Na prvem pregledu in informacijskem pogovoru pri nas lahko prinesete tudi kakršne koli preiskave ( FSH, LH, Prolaktin, AMH, laparoskopija, Histeroskopija spermiogram) V primeru da preiskav nimate, se bodo potrebne preiskave opravile pri nas ali pa v drugih centrih. Naša ginekološka ordinacija namreč sodeluje z  drugimi centri za neplodnost, posebej z zelo uspešnim centrom za neplodnost na Češkem, ki je od avstrijske meje le 40 km. Čakalne dobe ponavadi ni, postopek pa je opravljen v enem mesecu.  Posebnost centra je da tudi omogoči donatorstvo jajčnih celic in sperme.

Kakor smo omenili, pomagamo tudi parom ki zaradi kakršnih kolih razlogov morajo priti do darovalca oz darovalke. Čakalna doba v tem primeru je približno 2-3mesce to ni odvisno od nas ampak od vaših želj. Starostna doba zunaj telesne oploditve  je lahko do 50let. Še enkrat poudarjamo da če je potrebno darovalca je čakalna doba 2-3mesce s tem se izognete čakanja v naši državi. V naši ordinaciji smo vam pripravljeni prisluhniti in pomagati, ker se zavedamo da taka odločitev ni enostavna. Toda veliko lažje si zamislimo vašo srečo, ko izvemo, da vas čaka darovana spolna celica, ki vam bo morda uresničila veliko željo.

O neplodnosti govorimo takrat ko pri paru ne pride do zanositve po enem ali več let rednih, nezaščitenih spolni odnosov.
Neplodnost razvrstimo:
1. Če v enem letu nezaščitenega spolnega odnosa pri paru še ni prišlo do zanositve
2. Če pri paru je prišlo do nosečnosti kasneje pa do zanositve ne pride.


Ko se naročite v naši specialistični ginekološki ordinaciji na  prvem pregledu boste spoznali zdravnika ginekologa, ki se ukvarja z neplodnostjo.

Seznanil se bo z vašimi težavami in vas povprašal o boleznih, zdravilih in predhodnih operacijah. Zanimali ga bodo ginekološki podatkiteddy bear on basket/bed ready for a newborn (npr. dolžina menstruacijskega ciklusa (od prvega dne predhodne menstruacije do prvega dne naslednje menstruacije), dolžina menstrualne krvavitve, bolečine med menstruacijami in spolnimi odnosi, morebitne predhodne nosečnosti in njihovi izidi…).  Naslednji korak  bo ginekološki in ultrazvočni pregled, v naši specialistični ginekološki ambulanti vam najprej naredimo 3D/4D preiskavo, s pomočjo katerih bo ugotovljeno ali obstajajo organski vzroki za neplodnost, zlasti ko je ta povezana z nepravilnostjo maternice. Če je denimo maternica srčaste oblike ali je v njej majhna pregrada, utegne to biti vzrok, da ženska ne zanosi ali doživlja stanja kot sta ponavljajoči splavi ali prezgodnji porodi z zastojem rasti ploda. 3D rekonstrukcija maternične votline je natančna in zanesljiva metoda. Vse preiskave ki jih na začetku opravimo so v roku 3 mesecev.
Par ki je seznanjen z to težko besedo NEPLODNOST jo mora sprejeti in z tem živeti.

V naši specialistični ginekološki ordinaciji vam zagotavljamo zanesljivost, prijaznost in zaupanje.

Team strokovnjakov, ki vas čaka v Centru za neplodnost: